گسترش دنیای دیجیتال افزایش روزافزون استفاده از اینترنت را به همراه داشته است. این موضوع تا آنجا پیش رفته که استفاده و اتصال به اینترنت در برخی کشورها به حقوق شهروندی تبدیل شده است. در این میان استفاده از اینترنت از طریق شبکه های موبایل بسیار حائز اهمیت بوده و بسیاری از افراد تمایل دارند در هر لحظه و در هر مکان حتی کوچه، خیابان، مترو و یا محل کار به اینترنت دسترسی داشته باشند. مهمترین انقلاب در گوشی های تلفن همراه، استفاده از اینترنت بوده است. اینترنت تلفن همراه یا GPRS نقش مهمی در گسترش اپلیکیشن های موبایل و سایت ها داشته و موجب رونق کسب و کار اینترنتی شده است.

در صورتی که از شبکه­ تلفن همراه جهت اتصال به اینترنت استفاده کرده باشید قطعاً برخی از علائم مربوط به این ارتباط را مشاهده کرده‌­اید. علامت­ های مختلفی همچون E، G، ۳G، H، H+، ۴G که هنگام اتصال به اینترنت در نوار وضعیت تلفن همراه نمایش داده می­‌شوند. هر یک از این علائم در واقع نسل­ های مختلف از اینترنت هستند که نوع اتصال به اینترنت را نشان داده و سرعت اتصال را مشخص می­‌کنند. امروزه سرعت اینترنت برای کاربران اهمیت زیادی دارد. هیچ کاربری نمی­‌خواهد وقت خود را هنگام دسترسی به وب سایت ­ها یا تماشای یک ویدئو از دست دهد. امروزه کاربران اکثر فعالیت های خود را از طریق اینترنت تلفن همراه خود انجام می‌دهند. با گسترش شبکه های اجتماعی و فعالیت لحظه ای کاربران، اتصال دائم کاربران تلفن همراه به GPRS اجتناب ناپذیر است. برای نشان دادن نسل های مختلف اینترنت تلفن همراه یا GPRS از حرف G به معنای Generation یا همان نسل استفاده می­‌شود. همواره یک عدد در کنار حرف G ظاهر می­‌شود که نمایانگر نوع نسل است. به عنوان مثال ۳G به معنای نسل سوم اینترنت تلفن همراه است.

نسل های اینترنت تلفن همراه یا GPRS

کلمه GPRS مخفف عبارت General Packet Radio Service می باشد. این سرویس نسل دوم اینترنت بوده و به آن ۲G نیز گفته می­‌شود. اتصال از نوع GPRS در تلفن همراه به صورت مخفف با حرف G نمایش داده می­‌شود. در این نسل می­‌توان اطلاعات ساده همچون MMS را تبادل نمود. حداکثر سرعت تبادل اطلاعات در این نوع اتصال چیزی در حدود ۰٫۱ مگابیت برثانیه (۰٫۱  Mb/s) می­‌باشد.

اینترنت تلفن همراه با نماد E

علامت E نشان دهنده‌ی حرف ابتدایی لغت EDGE و مخفف عبارت Enhanced Data Rates for GSM Evolution می­‌باشد. این سرویس نسل دو و نیم اینترنت بوده و به آن ۲٫۵G نیز گفته می­‌شود. حداکثر سرعت تبادل اطلاعات در این نوع اتصال در حدود ۰٫۴ مگابیت برثانیه (۰٫۴ Mb/s) می­‌باشد.

اینترنت ۳G

۳G نسل سوم اینترنت می­‌ باشد. این نوع اتصال بسیار سریع تر از نسل­ های قبل از خود یعنی ۲G  و ۲٫۵G است. در نسل سوم به علت سرعت بالاتر، امکان انتقال چند رسانه­‌ای شامل عکس و فیلم را فراهم می­‌کند. در حالی که نسل قبلی تنها برای انتقال صدا و اطلاعات مناسب بود و از طرفی امکان برقراری تماس تصویری نیز یکی از قابلیت­ های جذاب این نسل است. اینترنت نسل سوم برای اولین بار سال ۲۰۰۱ در ژاپن راه­ اندازی شد. در کشور عزیزمان ایران نیز برای اولین بار اپراتور رایتل این خدمات را عرضه نمود اما در حال حاضر هر سه اپراتور ایرانسل، همراه اول و رایتل از اینترنت ۳G  به صورت گسترده پشتیبانی می­‌کنند. حداکثر سرعت انتقال داده در این نسل حدود ۲ مگابایت برثانیه (Mb/s 2) می­‌باشد.

اینترنت با نماد نمایشی H

علامت H نشان دهنده‌ی حرف ابتدایی لغت HSDPA و مخفف عبارت High-Speed Down-link Packet Access می­‌باشد. این سرویس نسل سه و نیم اینترنت بوده و به آن ۳٫۵G نیز گفته می­‌شود. حداکثر سرعت تبادل اطلاعات در این نوع اتصال حدود ۷٫۲ مگابیت برثانیه ( ۷٫۲ Mb/s ) می­‌باشد.

نماد +H در اینترنت تلفن همراه

علامت +H نشان دهنده­‌ی HSDPA Plus بوده و در واقع نسخه ای پر سرعت­ تر از HSDPA می­‌باشد. به این نسل از اینترنت ۳٫۷۵G نیز گفته می­‌شود. تبادل اطلاعات در این نوع اتصال کمی بیشتر از حالت قبلی و حداکثر سرعت در حدود ۲۱ مگابیت برثانیه (۲۱Mb/s) می­‌باشد. در واقع H و +H حالت­های پیشرفته­ تری از اینترنت نسل سوم هستند.

اینترنت LTE یا ۴G

علامت LTE مخفف عبارت Long Term Evolution (تکامل بلند مدت) می­‌باشد. این سرویس نسل چهارم اینترنت بوده و به آن ۴G نیز گفته می­‌شود. این نسل از اینترنت در کشور عزیزمان ایران نیز راه‌اندازی گردیده است. در حال حاضر هر سه اپراتور ایرانسل، همراه اول و رایتل اینترنت ۴G را به راحتی در دسترس کاربران خود قرار می­‌دهند. حداکثر سرعت تبادل اطلاعات در این نوع اتصال چیزی در حدود ۱۰۰ مگابیت برثانیه (Mb/s 100) می‌­باشد. نسل چهارم نسبت به نسل قبلی سرعت بسیار بیشتری داشته و به راحتی می­‌توانید یک فیلم با کیفیت HD را با آن تماشا کرد.

 

شرایط استفاده از اینترنت ۴G

برای استفاده از خدمات نسل چهار اینترنت تلفن همراه یا GPRS، لازم است ابتدا تلفن همراه این قابلیت را داشته باشد و از اتصال  ۴G پشتیبانی نماید. همچنین لازم است سیم کارت شما نیز به سیم کارت نسل چهار تبدیل شود. در حال حاضر برای مشترکین دو اپراتور همراه اول و ایرانسل لازم است که سیم کارت قدیمی خود را تعویض نموده و به اصطلاح سیم کارت USIM تهیه نمایند. اما مشترکین اپراتور رایتل نیازی به تعویض سیم کارت ندارند. در نهایت در هر منطقه­ ای که اپراتور تلفن همراه پوشش دهی اینترنت نسل چهار را داشته باشد می­‌توان به راحتی از اینترنت نسل چهار استفاده کرد.

انتخاب بهترین اپراتور تلفن همراه

سوال آن است که کدام اپراتور سرعت اینترنت و یا پوشش دهی بهتری دارد. در حقیقت این سوال در شرایط فعلی جواب درست و دقیقی ندارد و هر سه اپراتور ایرانسل، همراه اول و رایتل مزایا و معایب خاص خود را دارند. در واقع توصیه می­‌شود کاربران برای انتخاب بین اپراتورها علاوه بر تجربه شخصی از تجربیات دوستان، بستگان و سایر کاربران اینترنتی نیز استفاده کنند. البته با توجه به میزان گستردگی مناطق، تجربه افراد در همان منطقه مورد نظر قابل بررسی می‌باشد. سایر استانداردها همچون پوشش­دهی، طرح‌­های مربوط به اینترنت و غیره را نهادهایی مانند سازمان تنظیم مقررات باید ارزیابی فنی کرده و در اختیار عموم قرار دهند. در نهایت لازم به یادآوری است سرعت دانلود از شبکه ­های موبایل بسته به دوری و نزدیکی به آنتن و دکل، تعریف صحیح و معماری صحیح آنتن، تعداد کاربران متصل به آنتن، میزان دانلود هم‌زمان و نظیر آن تعریف و سنجیده می‌شود.

کاربرد اینترنت سیم کارت در دستگاه ردیاب

دستگاه­ های ردیاب آنلاین نیز از سیم کارت استفاده می‌کنند. بدین صورت که یک سیم کارت در داخل دستگاه ردیاب قرار می‌گیرد. دستگاه ردیاب از دیتای سیم کارت جهت ارسال اطلاعات به سرور اصلی استفاده می‌کند. به عبارت دیگر هرچند که دستگاه ردیاب موقعیت متحرک را از ماهواره‌های GPS/GLONASS دریافت می‌کند اما جهت تخلیه‌ی اطلاعات به سرور اصلی نیازمند به اینترنت است. نیاز به اتصال به اینترنت، از طریق سیم کارت داخل دستگاه ردیاب تامین می‌شود. انتخاب اپراتور سیم کارت در کارکرد دستگاه ردیاب تاثیرگذار نیست. اما مهم است که منطقه استفاده از ردیاب و نوع پوشش دهی اپراتورها در این مناطق بررسی گردد. میزان مصرف اینترنت، موضوع دیگری است که در انتخاب سیم کارت حائز اهمیت است.

حال این این سوالات مطرح می‌گردد که مصرف اینترنت دستگاه ردیاب چقدر است؟ آیا نیاز به خرید بسته اینترنتی با حجم بالا وجود دارد؟ در جواب باید گفت خیر. حجم اطلاعات ارسالی دستگاه‌های ردیاب شرکت مهندسی طلوع آرین هوشمند بسیار کم می‌باشد؛ هرچند میزان مصرف ماهیانه بستگی به کارکرد متحرک و نوع تنظیمات ردیاب دارد. به عنوان مثال اگر تنظیمات دستگاه شما بر اساس میزان مسافت طی شده تنظیم شود، هرچقدر متحرک پیمایش بیشتری داشته باشد، حجم مصرفی نیز بیشتر خواهد بود. چنانچه متحرک شما شخصی و دارای کارکرد عادی باشد و شرکت طلوع آرین بر اساس مدل بهینه خود آن را تنظیم کرده باشد، سیم کارت در حالت بهینه مصرف دیتا خواهد داشت. در اینصورت  نیازی به خرید بسته اینترنتی نخواهد بود. مصرف کم اینترنت از جمله مزایای دستگاه های ردیاب شرکت طلوع آرین می باشد. لذا خیالتان بابت هزینه اینترنت سیم کارت دستگاه ردیاب راحت بوده و نگران هزینه های اضافی نباشید. همچنین در صورت قطع اتصال به اینترنت یا ورود خودرو به مناطق فاقد پوشش دهی دیتای سیم کارت هیچ جای نگرانی وجود ندارد چرا که دستگاه ردیاب دارای حافظه داخلی بوده و پس از آنکه دسترسی به اینترنت مجددا محیا شد؛ اطلاعات ذخیره شده به سرور ارسال می‌گردد. لذا هیچ اطلاعاتی از دست نخواهد رفت و تمام اطلاعات زمان قطع اتصال، شامل روزها و یا حتی یک ماه گذشته به راحتی قابل دسترس خواهد بود.

نسل اینترنت تلفن همراه در دستگاه های ردیاب

از نظر فنی چون حجم اطلاعات ارسالی دستگاه های ردیاب بسیار پایین بوده و داده ها بسیار بهینه جمع آوری، فشرده و متمرکز می‌شوند، برای دستگاهای ردیاب شرکت طلوع آرین اینترنت ۲G نیز به راحتی پاسخگوی نیاز کاربران خواهد بود. لذا دستگاه ردیاب از اینترنت نسل دوم به راحتی استفاده می‌نمایند، لازم بذکر است که با سیم کارتهای دیگر نیز بخوبی کار می‌کنند.

سخن پایانی

پیشرفت فناوری و تکنولوژی بسیار سریع در حال اتفاق است. از سال ۲۰۰۱ تاکنون ۴ نسل از اینترنت تلفن همراه یا GPRS معرفی شده‌­اند و حتی نسل پنجم نیز در برخی کشورها همچون کره جنوبی، ژاپن و چین به صورت آزمایشی در حال استفاده است. شاید کم تر کسی متصور بود که فناوری نسل چهارم تلفن همراه به این سرعت وارد ایران شود و بسترهای مناسب برای استفاده از آن فراهم گردد. امروزه استفاده از اینترنت سیم کارت ­های اپراتورهای مختلف در ایران امری فراگیر و همگانی شده است و رقابت بین اپراتورهای مختلف بیش از پیش ادامه دارد. همچنین بسیاری از سخت افزارها همچون دستگاه های ردیاب نیز نیاز به استفاده از اینترنت سیم کارت دارند. به امید روزی که نسل پنجم شبکه ی تلفن همراه وارد کشور شده و اینترنت باکیفیت تر و پرسرعت تری را شاهد باشیم.

برچسب‌ها:
اینترنت
جی پی اس
ردیاب